Botten började röra sig i Havöysund!

Då var denna veckan i fullgång och de flesta av båtarna gick efter storvilt, hälleflundra igår.

I strålande solsken och svaga vindar satte vi kurs med blicken fokuserad på att hitta hälleflundran, det tog inte lång tid innan bår nr 11 kunde rapportera att Inge hade landat en på 138 cm och samtidigt hade guidebåten tappat en bättre fisk så nog var både gästerna och hälleflundran på G.

När vi sedan kom iland så fick vi höra att de flesta båtarna hade landat fina hälleflundror med 140 cm på topp som blev tagen utav en av våra norska gäster,Göran vilket innebar nytt PB till honom så vi på NSA tar av hatten och gratulerar till nytt PB och det redan dag 1 så snacka om bra start.

Mats och Inge bjöd mig och Sebbe på en bit mat vilken var väldigt uppskattat men skit i det för nu kommer en riktigt skön story från Mats.

Han börjar med att säga, ”Jag måste vara världens dummast fiskare” sedan berättar han att han hade låtit spöt sitta i spö hållaren när plötsligt spöt gör TVÅ kraftiga bugningar, han springer fram och lyfter upp spöt och säger till Inge att han sitter i botten.

Inge som hade sett det hela och är en klok herre säger på bred skånska att det nog är fisk. Nej det är det ”f..” inte för jag kan inte rubba den säger Mats och gör ett par kraftiga ryck för att försöka komma loss. H…..e botten rycker tillbaks och börjar simma säger Mats. Det hela slutade med en lycklig hälleflundra som simmar vidare och en mindre lycklig Mats som nog kommer att lyssna på sin vän Inge i framtiden!

Idag så är båtarna ute på lite spritt fiske så det kommer nog nya spännande rapporter fram över att läsa så häng med!

Ulf ”Oxen” Hugsén, Sebastian ”Lappen” Hoogers