Uer-fiske i Mars i Vesterålen!

Första fiskepasset för 2017 är gjort i Vesterålen och trots att väderprognosen såg minst sagt bister ut i morse kunde vi inte hålla oss.. Vi tog en båt för att ut prova i Eidsfjorden efter skrei men möttes av tuffa vindar som gjorde oss låsta till landnära fiske längs Eidsfjordens kanter. Som tur för oss brantar djupet fort i Eidsfjorden så efter att ha funnit lite betesfisk la vi ett par drifter på Uer, endast 10 minuter från campen. Ett stim tornade upp sig ovanför botten och huggen duggade tätt därefter. Vi landade ganska snabbt 6 st fina matfiskar runt 1,5 – 2 kg. Att man kan fiska Uer så nära campen, i stark vind i mitten av mars måste vara ganska unikt men här i Vesterålen är det möjligt! Vem vet vad mer som lurar där nere, det återstår att se.
I morgon ska vi göra första försöket på skrei om väderprognosen håller i sig! Vi håller er uppdaterade här i från Vesterålen!

Erik Axner, Mats Persson