Storflundra som avslutning i Nappstraumen

Våra kära danska gäster har återigen visat att hälleflundrafiske är något som de behärskar till fullo. Under måndagen fiskade jag själv från en båt när dom ropade över radion att dom drillade en fin fisk. Jag körde upp och kom fram lagom tills landningsögonblicket när Jan landade en grann flundra på 145 cm. Ett par snabba bilder blev det innan den fick simma tillbaka igen. Senare under eftermiddagen fick jag själv en mindre fisk på 95 cm och i hamnen hade återigen danskarna lyckats bra med 5 landade fiskar.

Sista dagen hade dom Nappstraumen för sig själv och vid 10-tiden på förmiddagen ringde telefonen, danskarna hade landat en stor fisk! Efter lite språksvårigheter, (alla vet hur svårt det är med siffror och nummer på danska) så förstod jag att fisken var 160 cm och ett nytt personbästa till Sören. Senare under dagen hade de landat ytterligare 4 st till och tappat 3 varav en var även den en riktigt stor fisk som vägrade lämna botten och bjöd på en grym fight i ca 5 minuter innan kroken förlorade sitt fäste..

Summeringen av veckan kan bara beskrivas med succé där hälleflundrafisket var på topp under samtliga dagar.
Nu väntar sista veckan och väderprognosen ser nästan för bra ut!

Erik Axner – Nappstraumen