Grymt flundrafiske i Nappstraumen

Ytterligare två dagar har passerat och vädret som Nappstraumen bjuder på såhär i Oktober är för bra för att vara sant! Strålande sol, vindstilla och temperaturer som spelar huvudet ett spratt, det känns som det vore Juli och högsommar. Stundtals är det för varmt, bara av att stå stilla..

Vi har ju bara två grupper på campen men vilket fiskeresultat som veckan har bjudit på hittills ändå! Våra danska gäster dominerar fullständigt med över 15 landade hälleflundror i båten med de allra flesta återutsatta. De två största mätte 147 cm till Dan och 134 till Jan. Man kan lugnt säga att danskarna har hållit värmen uppe med bra fiske och alldeles för mycket kläder i resväskan, Lofoten bjuder just nu på sommarvärme.

Våra svenska gäster var ute på nordsidan igen och fångade bra med torsk, en hälleflundra runt 90 cm och en riktigt fin bleka på 6 kg.
Imorgon åker våra svenska gäster hem men danskarna stannar kvar och fiskar vidare till onsdag. Snart sitter det ett riktigt monster, var så säkra..

Erik Axner – Nappstraumen