Granna torskar och hälleflundror i strömmen

Fisket har varit svårt här i Nappstraumen med mycket tufft väder där regnet har piskat hårt och vinden har varit mycket stark. En del flundror mellan 80-100 cm har fångats i Nappstraumen men på sydsidan har torskfisket varit stabilt och fina fiskar upp till 15 kg har fångats kring stim av makrill och sej.

Nu under måndagen lugnade sig vinden och solen tittade fram. Nordsidan lockade och en hel del torsk upp till ca 14-15 kg fångades trots grova dyningar. Sejar upp till ca 9 kg blev också fångat och inne i strömmen nappade det en flundra strax över måttet samt en större fisk som slukade en torsk som nappat på rödspättemetet.. Utgången av detta blev som oftast att flundran gick vinnande med middagen säkrad, på 0.40 mm nylon har man inte mycket chans..

Imorgon är sista dagen och vi hoppas på en rafflande avslutning på veckan!

Erik och Martin – Nappstraumen