Mera flundra i Nappstraumen trots busväder!

Vi har nu fiskat ytterligare en dag till och man kan inte mer än imponeras av uthålligheten hos veckans gäster. Piskande vind och regn som vräker ner gör det hela mycket svårt men trots detta nappar det ändå. Bästa båten igår fick 3 flundror, varav två av dessa kom på lättare haspelutrustning och jiggar i 100g-klassen som kastades inne på grunt vatten. Samtliga låg kring 85-100 cm i längd och bjöd på grymt roliga fighter bland grundtoppar och skär.

I torsdags eftermiddag, lagom till att jag hade skrivit nyheten sist kom även en rapport om torskar upp till 14-16 kg på närliggande grund på nordsidan samt en vacker flundra på 123 cm inne på 13 meters djup i en sandvik. Igår prövade också ett båtlag lyckan på sydsidan och fångade goda mängder med fina mattorskar och även ett helt gäng med makrill!

Inne i strömmen har det också provats på rödspätta men med de hårda kastvindarna har det varit tufft att hålla nere hastigheten och bevara kontroll över båten.

Dock ska vinden mojna på eftermiddagen imorgon så tills dess får vi stå ut och kämpa på i vinden, fisken nappar jag ändå!

Erik Axner – Nappstraumen

Kristoffer med sin 130 cm från första dagen!