Stor fiskare och STORA fiskar i Havöysund!

Nu är vi i fullgång här i Havöysund och det är många profiler inom Svenskt havsfisk, en av dem är ingen mindre än Ulf Stahre som inte bara är en av Sveriges största när det gäller djuphavsfiske utan också en grym hälleflundra fiskare.

Redan på torsdags morgon hade ”Team Falken” visat var skåpet skulle stå. De stack ut tidigast av alla och när övriga båtar började lägga sina första drifter kunde mannen, myten och legenden Ulf Stahre rapportera in 3 hälleflundror med topp på 152 cm och alla tre hade han fångat själv! Vi ¨på NSA kan stolt presentera denna legend som ”gäst guide” de 2 sista veckorna i augusti nästa år och han kommer att befinna sig på vår nya destination Risöysundet.
vill ni uppleva något utöver det vanliga så missa inte de här veckorna och tro mig ni kommer att få en helt galen upplevelse.

En annan av våra Havsfiske legender är Stefan Ekberg som hade ett PB på hälleflundra på 2kg (tagen i Sverige) när han kom hit. Igår så small det till på hans spö och efter en stenhård kamp på närmare 1 timme kunde säkra och mäta en ”monster” flundra till grymma 213(!) cm. Det som var lite trist var att de mätte denna fisk när den låg som ett ”U” vid sidan av båten så den hade varit ett gäng centimeter större om de klarat att sträcka ut den ordentligt. men men som Stefan själv sa ”det är viktiga är att den fick simma tillbaks oskadd än några centimeter till”. Så här långt lyder topp 5 följande 213, 175, 152, 151 och 148 cm

Torskfisket då? jodå det har absolut börjat lossna ordentligt med både många och stora. Imorgon skall guidebåten ut på Uer fiske så det skall bli riktigt spännande och följa dem.

Ulf Hugsén och Henric Appelgren