Nya monsterkveiter i Havöysund!

Som vi berättade i lördags så var det ett helt fantastiskt fiske efter hälleflundra med topp på 213++. Lördagens fiske var minst sagt lika sjukt då fiske legenderna slog till igen, denna gången var det Ulf Stahre som slog till med ett monster på 2 meter efter en stenhård camp.
Givetvis så drog Stefan Ekberg en stor fisk som mättes till grymma 180 cm.

Så till söndagens fiske efter hälleflundra och denna gången var det Sven-Olof Johansson som varit gäst hos oss många gånger som slog till med 170 cm efter en hård fight, detta gäng var verkligen värda denna drömfisk efter flera års jakt.

Även vår guide ”kroken” fick kliva i en stor hälleflundra igår när han skulle fiska Uer på djupet. Han sänkte ner sitt bete på 220 meters djup och smack, 154 cm hälle bjöd på en fight som hette duga, efter 2 rusningar på 100m så kunde de landa och mätta den till 154cm, det var en sliten guide som jag pratade med igår (förmodligen ont i armarna idag).
Alla stora hälleflundror har fått friheten tillbaks efter mätning utanför båten.

Även torskfisket har varit riktigt bra denna veckan och så har jag den stora glädjen att berätta att stor sejen har kommit.

Men fiske är så mycket mer än att fånga stora fiskar. I lördags så fick vi se det första ”riktiga” norrskenet som bjöd på ett fantastiskt skådespel på himlen! Vi har även matat havsörnar, sett valar mm.

Ulf

Ulf Stahre med en GRYM hälleflundra på pricken 2 meter!

Guiden Henric Appelgren med en djuphavsflundra på 154cm, tagen på 220 meters djup

en av veckans riktiga giganter på 213++cm

Sa någon Kveite?

Henric igen med sin andra flundra för dagen