Valross och 150cm+ flundror i Havöysund

Nu vecka har börjat i Havöysund, och det börjar med kanonväder och spegelblankt hav. Mängder av tumlare som nyfiken cruisar förbi båtarna, strålande solsken, och en hel liga från CWC har invaderat Havöysund för att jaga dom aningen flata fiskarna från djupen.

Hur gick första dagen?

Långtur, givetvis. Kanonväddret lät oss köra till en av våra favorit-destinationer, låt oss kalla det *hostharkelhost-öya/sundet/flaket*

Guidebåten med Ulf Hugsén bakom ratten briljerade med 6 Flundror i båten med en topp på 150+. Flera andra båtar fiskade grymt och flertalet plattisar såg sidan av båten, och några mindre insidan.

Dagens suprise var när en gigant till valross började simma efter en av båtarna, aningen nyfiken – och säkerligen avundsjuk på flundrafisket. Valrossens naturliga utbredningsområde täcker Havöysundsregionen, men är dock fortfarande väldigt sällsynta. Fantastisk upplevelse för båtlaget, men tyvärr hanns det inte med att ta några bilder. Nordnorge har en fantastisk fauna av marina däggdjur.

Andra dagen då?

Semi-långtur igen, Uffe rattar guidebåten och Henke rattar en mindre. Första halvtimmen var seg, men sen rullade det in rapporter om flundror på radion. Dagens kung är nog Felix på 13 år, som tog nytt PB på 153cm som han krokade, drillade och fottades med helt själv som en kung. Megagrattis från oss alla på nsa! Utöver Det så smaskade han upp en grym 13kgs torsk som bifångst. WOW!

Grym start på veckan, imorgon ser vi vad som händer, lär bli långtur igen!

Over n Out

Henric Appelgren och Ulf Hugsén

#ursuit

Bland de skönaste release-bilderna jag sett<br />Photo och guide va Oxen såklart :D” /></p>
<p><img decoding=

Oxen landar storflundra