Djuphavsfiskeveckor med Ulf Stahre!

Under perioden 17/8-31/8 2017 så gästas vi utav havsfiskelegenden och turbåtsskepparen Ulf Stahre på vår nya camp i Risöysundet!
Ulf kommer under dessa 2 veckor att ta över rodret på Guidebåten, där vi gör en specialsatsning på djuphavsfisket.
Ulf Stahre har själv en diger rekordlista, men han har också guidat upp til ett antal världsrekord, Europarekord och inte minst Svenska rekord från hans turfiskebåt M/S Falken.
Det kommer också bli seminarier på campen, där vi visar olika tackel beroende på vilka arter man vill fånga.
Vid riktigt bra väder så kommer försök att göras västerut ut mot ”Eggakanten”, med de riktigt extrema djupen. Här brantar det snabbt ner mot ett par tusen meter. Här fiskar vi kanske på mellan 5-800 meters djup efter blåkveite, skoläst, havsmus och andra udda arter. Kan säkert komma riktiga överraskningar på denna plats!
Från campen till Eggakanten är det en dryg timmes körning med båt, varav ca. halva sträckan sker inomskärs.
Skulle vädret inte tillåta fiske ute vid Eggakanten, så finns möjligheten att gå österut mot stora Andfjorden, där vi själva testfiskat på djupet med gott resultat efter långa, lubb, kungsfisk, vitling m.m.
I Andforden sker fisket normalt sett på mellan 150-300 meters djup, även om det finns djupare områden än så….
Här finns oändligt många intressanta fiskeplatser för djuphavsfiske och inte långt ifrån, så har det fångats riktigt stora håkäringar utav sportfiskare.
Skulle vädret någon/några dagar sätta stopp för fiske på djupet, så finns alltid möjligheten att fiska inomskärs efter hälleflundra, torsk och andra arter.
Även om det bara finns ett fåtal platser i Guidebåten med Ulf Stahre vid rodret, så har vi också ett antal ”vanliga” hyrbåtar man kan fiska ifrån. En rekommendation är att inte fiska mer än 3 man/båt från standardbåtarna när man fiskar på så stora djup. Det kan dock vara ganska ansträngande att veva upp så långt, så man kan givetvis vara fler i båten som skiftas om. På den större Guidebåten kommer vi att fiska 4 man + Ulf Stahre. Vi har också en guide från NSA på plats som kan hjälpa till från de vanliga hyrbåtarna.
Välkomna till en annorlunda fiskeupplevelse i Risöysundet 2017!

Jimmy