Team Rasken inleder med 165cm hälleflundra och Benny tar en på 158cm här i Å, Lofoten!

Denna veckan har vi Team Rasken på besök med Hasse, Olle, Camilla och hennes son Alex i guidebåten! Trots att gänget består av en blindman, en som aldrig tidigare har havsfiskat, en kvinna som gärna lägger sig på durken och vilar och en grabb som föredrar båtkörning framför fiske så får man ändå säga att den här konstellationen inleder veckan på bästa möjliga vis!!
Först styr Alex båten mot sydspetsen där vi inleder dagen med att fiska betesfisk. Därefter blev det hälleflundrafiske. En bra start för att testa på tålamodet. På tredje driften händer det! Jag fiskar med en Westin Crazy Daizy riggad med Curly Tail. Sedan får de andra trassel så jag placerar mitt spö i spöhållaren och går över för att hjälpa till. Sedan säger Alex att det rycker rätt så bra i mitt spö. Jag vänder mig om och ser att spöt står i en kraftig båge, jag tar några snabba steg bort till spöt och vevar in ett mothugg med all kraft jag hade.. Sedan kom problemet med att få ut spöt från spöhållaren med all den pressen. Tillslut gick det och jag och Alex börjar drilla fisken, Jag pumpar och Alex vevar. Jag känner att det här är ingen liten fisk och frågar om Camilla vill ta över och känna hur det känns att drilla en stor hälleflundra. Hon sken upp och tog över.. Vi står nu hela båtlaget och hejar på Camilla när hon pumpar upp den från djupet. 10 meter ner ser vi något stort närma sig ytan men då bestämmer sig flundran att simma ner till botten igen.. Några kraftiga paddeltag senare så är flundran vid botten igen och Camilla får börja om från början. Men skam den som ger sig och tillslut kommer den upp igen där jag säkrar den perfekt vid sidan av båten. Guidekollegan Martin kommer bort och tar några snabba bilder och gissar på att flundran är 143cm.. Hasse går ner och känner på stjärtfenan och säger Nejdå, den är 163cm!
Jag kontrollmäter den med tumstocken och får en längd på 165cm!
Det är inte alltid ögonmåttet är det bästa för att gissa vikten, det bevisade Hasse ännu en gång!!
Vi märker flundran och släpper sedan tillbaks den till djupet igen! Vilken succé!

Efter det blev det lite sejfiske innan vi bestämde oss för att avsluta dagens första fiskepass.

Dag 2, Så var det torskfiske som stod på schemat för Team Rasken och vi bestämde oss för att åka ut på eftermiddagen för att tajma huggperioden. Förmiddagen gick till fjällvandring och njutning av det fina vädret på landbacken. Sedan åkte vi ut på yttersidan och lyckas tajma huggperioden perfekt. Två backar fylls snabbt och vi hinner även åka bort till guidekollegan Martin som själv åkte ut för lite hälleflundrafiske för att ta en bild på hans 131cm flundra som han lyckades lura upp.. Men även Benny i båt 2 lyckades landa en fin flundra på hela 158cm där Martin var över och assisterade vi landningen! Ännu en fantastisk fisk landad här i Å!

Johan Mikkelsen, Martin Bamberg

Team Rasken!

Guide Johan Mikkelsen och grabben Alex som lyckades kroka denna drömfisk!

Alex med sitt nya torskrekord!

Hasse drar dagens största på 13kg!

Guiden Martin Bamberg kör en solotur och lurar upp en på 131cm!

Besök av campägaren Stein Tore på havet