Fiskerapport Havöysund, 180cm Flundra mm

Storflundra och massor av torsk. Ja det kanske vore en enkel beskrivning av hur veckan gått hitils? Kort, koncist och tråkig, så vi drar ut på den lite.

Som tidigare sagt så har torskfisket släppt ordentligt i området runt Havöysund. Känns verkligen som dom börjar komma över djuptröskeln och ta sig in på grundare vatten. På flera olika håll rapporterar flera båtar om gott torskfiske på fisk mellan 8-14kg. Öst, väst och norrut, alla väderstreck levererar. Och trots lite milda busvindar så hittar vi dom ändå.

En, bland flera starka fördelar med Havöysund är just att vi kommer ut i de flesta väder.

Flundran då?

Tog en kort promenad på bryggan tidigare ikväll. Båtar som varit nära har lyckats, båtar som åkt långt har lyckats. Flundran hittas i grunda vikar, och djupare vatten. Dagens cool-story är nog Engelsmännen som dubbeldrillade 2 flundror på 130 respektive 180cm. Med endast 2 man i båten blir det lätt lite kaos, men det löste dom galant 🙂

Nu löper denna vecka mot sitt slut, och det är glada miner överallt. Nästa vecka drar vi återigen igång Hälleflundrafestivalen i Havöysund, och vi är taggade till tusen!

Henric Appelgren, Ulf och Andreas Hugsén, Sebastian Hoogers och Isak Andersson