Stortorsk och huggbonanzor utanför Nappstraumen!

Havet låg hyfsat lugnt när vi åkte ut imorse och väl framme blev det än bättre, strömmen var påtaglig i vattnet och direkt på nedsläpp klev det på en fin kveite! Tung tungt tungt innan fisken var i båten. Fick rapport av Jimmy att det var galet torskfiske ett stycke nordost så vi satte direkt kurs ditåt och visst nappade det gott även om vi missade det bästa racet då torskarna hade varit som galna uppe på grunt vatten där småsejen var talrik. Efter en stund lugnade det ned sig rejält och jag själv med mina tre glada belgare satte kurs ytterligare ett stycke nordost och där var fisket GALET! Hur mycket fisk som helst, omöjligt att komma ned till botten med pilk. OMÖJLIGT att komma ned till botten med jigg + stingerkrok. Sejar och torskar var som galna i betena men tillslut kom vi på taktiken för att sålla bort de mindre och få mera tid för de större. Några tiokilosar, nån på tretton sen så sög det i rejält och upp efter en tung kamp kom en mycket tjock sommartorsk vägandes prick 20 kilo! Huggsexan varade i kanske 1-2h innan det avtog helt, fisken fanns där men nappade inte längre så vi åkte hemåt. Största sejen blev på 11-12 kilo. De flesta runt 7-10 kg!

Andra båtar här på campen har väl upplevt ungefär samma sak, tydliga huggsexor och framförallt mycket fisk. Imorn ska vindarna bli väldigt lugna så fina rapporter kommer säkerligen. En båt med Erik som guide är snart tillbaka efter en långtur, ska bli spännande att se vad dom säger. Håll utkik för mera fiskegodis!

Napp i Nappstraumen!

Jonathan & Erik