Summering Å, Lofoten!

Fisket har verkligen varit helt fantastiskt här den sista perioden och framförallt på antal stora hälleflundror samt storsejen!

Under sista dagen slog båt 6 till igen och denna gången var det Linus i båten som lyckades lura en flundra på hela 175cm! Vi låg och fiskade i samma område så jag åkte över och märkte denna madame innan hon fick friheten åter!! Att släppa tillbaka en sådan stor fisk gör hela upplevelsen oförglömlig! Att sedan veta att man har bidragit till forskningen gör det hela ännu bättre! Ett stort grattis till Linus som rundar av veckan på bästa möjliga vis!

Även vi i guidebåten lyckades landa 3 fina flundror där dagens toppfisk var en fin flundra på 136cm som Far och son drillade upp från djupet! Även denna blev märkt och simmar vidare igen!
Att far och son lyckas smälla på varsin hälleflundra samtidigt lite senare på dagen gjorde bara den här veckan till något utöver det vanliga!!! Vilket avslut!

Det kom också upp fler flundror bland de andra båtarna och båt 1 som körde ett nattpass fick också uppleva ett galet popperfiske efter ytjagande sej med flera runt 13 kg på deras gäddutrustning!

Toppfiskarna mätt i centimeter denna veckan lyder: 150, 166, 170, 175, 181, 188, och 207cm!!! Där samtliga fiskar fick friheten åter!! Catch & Release for the win!

Johan Mikkelsen, Nikolaj Hjort