Monster i dimman!

När vi nu närmar oss slutet på en fantastisk vecka så har vi många stora fiskar att glädjas över! Men under våran senaste långtur så hände något som vi längtat efter. När vi kom fram så möttes vi upp av Söröya båtarna, och även idag var det tävling mellan kamperna, och guiderna på den kamp som under dagen fått minst toppfisk skulle då få bada. I vanlig ordning så började rapporterna om flundror att höras på VHFen. Efter ett par timmars fiske så började ett mycket tätt täcke med dimma rulla in över området och sikten var mycket begränsad, men i samma stund så fick Mattias i min båt bottennapp, eller ja det trodde både jag och han fram tills att ”bottennappet” började röra på sig så vi glömde snabbt bort att sikten blev allt sämre. Efter bara en kort stund insåg jag vad Mattias hade fått på kroken, medans han stod och drillade sin livs första hälleflundra inte hade någon som helst aning om hur stor fisken var. 10-15 minuter senare så bryter ett helt enormt huvud ytan, och jag fick landa en riktigt stor fisk på 220 centimeter som uppskattningsvis skall väga runt 146 kilo! För övrigt så lyckades våra engelska gäster peta upp två riktigt fina fiskar på 170 centimeter samma dag, så en mycket godkänd topp 3 resulterade i att Söröya guiderna än en gång åkte i det kalla havet.
De senaste dagarna har gemensamt regn, vind och mera regn… Så fisket har bedrivits i närområdet med blandat resultat, dock har det på två dagar kommit upp 3 fiskar på över 50 kilo bara ett stenkasst från kampen!

Douglas Dahlberg, Ulf ”Oxen” Haugsen

220 centimeter monster!

Dubbelhugg!!!