Grymt spättemete under familjeveckan i Nappstraumen

Vi har nu kommit till mitten av familjeveckan och vi har bedrivit ett varierat fiske hittills. Mestadels har vi riktat på torsk och sej där en hel del finare torskar mellan 10-13 kg har bordats runt om i båtarna. Ett gäng sejar av mellanstorlek har också nappat på både jiggar och pilkar samt att Alex har lyckats överlista två hälleflundror under minimimått varav en på pillemete på 63 cm vilket bjöd på en fin kamp. Även Jimmy har gjort ett försök på hälleflundra och fick på en riktigt bra fisk vid bonntrolling på grunt vatten men fisken gick vinnande ur striden efter ett linbrott..

Båt 6 med Jimmie & CO fiskade riktigt bra efter torsk med ett grymt bra torskfiske lite längre västerut och några schyssta toppfiskar inemellan.

Rödspättemetet håller som alltid toppklass i Nappstraumen och väldigt nära campen nappar det på riktigt bra! Snittstorleken är löjligt bra och det är sällan fisk under 1,5 kg som nappat de senaste passen. Med lätta haspelutrustningar bjuder de stora rödspättorna på fina rusningar i strömmen. Det har kommit upp flera fina fiskar över 2 kg med en grym toppfisk på 2,65 kg för Karina.

Erik Axner – Nappstraumen