Mäktiga flundror på grunt vatten i Nappstraumen!

Veckan har rullat på och givetvis har det fortsatt blivit mycket spättamete med familjerna. Roligt att se barnen (och föräldrarna) lära sig tekniken allt bättre, guiden myser. Fina fiskar har det blivit speciellt igår söndag då strömmen bjöd på många fina platta.

En mycket större platt fisk drog Båt 6 på inne på endast fem (5!) meters djup via ”bonntrolling” med jigg. I den grunda sandviken lurade en magnifik hälleflundra som verkligen bjöd upp till kamp. Rusade runt båten ett flertal gånger så Christer Svensson fick kasta sig runt fören med spöet i näven. Efter bra teamwork kunde den säkras och mätas till 146 cm om jag inte minns fel nu i skrivande stund. Gratulerar till den!!! Givetvis släpptes fisken tillbaka efter några härliga foton. Ytterligare ett gäng flundror missades bland övriga båtar men även så landade Karina sin första hälle på 83 cm.

Idag åkte två båtar ut för torskfiske och i den höga sjön duggade nappen tätt! Först var sejarna som galna men efter lite specialknep så var det torskarna som satt fast i linänden. Många fina fiskar runt tio kilo med topp på dryga 13 gjorde att fisklådorna fick sitt, och även kroppen då det blev tungt och varmt att pumpa fisk på fisk. Två stycken finare flundror gick tyvärr förlorade efter en stunds kamp idag där den största uppskattades till 30-40 kilo.

Jonathan