Långtur och flundrafiske på Söröya

Då vi äntligen fick en lucka i vädret gjorde vi ett försök att nå Storskaltaren. Till en början var flundrafisket bra och några av båtarna hittade torskstimmen. Efter ett tag blev det lugnt och några båtar vände hemmåt. Båt 3 hade hittat storsej och drillade intensivt ett tag så vi bestämde oss för att stanna kvar. I guidebåten med våra norska gäster Roy, Björn, Alex kunde vi summera 7st hälleflundror med en topp på 121cm, en torsk på nästan 20kg och ett par storsejar. Det blev även en dubbeldrillning av fin matflundra.

Dagen efter blåste det upp igen och vi provade lite flundrafiske vid Ofjordspetsen där det högg ganska omgående med två flundror upp i guidebåten. En båt drog en torsk på 18kg vilket var lite förvånande på denna plats. Vi fortsatte med nötande efter hälleflundra på ett grundområde i närheten där det landades en flundror på 105,115,126cm samt veckans största flundra på 150cm av Arthur från Orsa fiskecenter som gästades oss denna vecka. Stort grattis säger vi till den!

Christian och Henrik, Söröya