Böjda spön i Nappstraumen!

Redan första kvällen stack några gäng ut för att känna på havet lite. Aningen blåsigt men ändock blev det en hel del torsk i närheten av campen. Sen såg vädret bättre ut och de flesta båtar satte på torsdagsmorgonen ut på nordsidan. Fina torskar och sejar avlöste varandra och gänget från Belgien drog en hälle på fina 120 cm! Färden fortsatte västerut och där stötte vi på ännu större sejar och torskar. Årets största kusttorsk för campen om jag inte minns fel fick Ulf Ström. Grann fisk på 23 kilo!

Sedan har vädret varit av det mycket sämre slaget men båtlagen har kämpat väl och fläckvis och stundtals har det nappat riktigt bra på sydsidan. Torsk upp till 17 kilo och sej på upp till 12 kilo har det blivit samt några hälleflundror runt metern, framförallt för båt 2 där Mats, Per och Magnus nött en hel del i strömmen. Jo juste när jag guidade det skämtsamma gänget från England fick vi en långa på 8 kilo. Inte vanligt här även o vi vet att det finns större om man skulle rikta fisket. Givetvis har det blivit ett gäng rödspättor också och nu ser vädret mycket bättre ut så vi är taggade inför kommande dagar!

Får inte glömma att säga att vi har sett späckhuggare, alltid lika mäktigt.

Jonathan

Bosse Spjuth med fin torsk på 14 kilo!