Flundrarace i strömmen och stor rödspätta från Nappstraumen!

Äntligen kom vädret som vi har väntat på! Efter två dagar med tuffa nordanvindar vaknade vi upp till ett spegelblankt hav och när vi gav oss ut på den sista dagen för Mille, Mark och gänget så kändes det hett! Vi la första driften direkt och farten visade stadiga 2 knop, perfekt! Det dröjde inte mer än några hundra meter innan Mark fick ett tungt hugg på en Crazy Daisy Torsk och efter en bra fight med sköna rusningar fick vi den första flundran i båten och mätte den till 110 cm.

Fisken skulle enligt Mark återutsattas och fisken plaskade farväl ordentligt i ytan när det paddlade neråt! En ny drift och bara några sekunder senare kände Mille ett nafs, men väntade kyligt på ett riktigt hugg och stod strax med ett härligt spöböj! En mindre flundra men ack så stark blev överlistad av en Colafärgad Crazy Daisy och succén var ett faktum. Samtidigt ropade båt 2 att de drillade stor flundra på grunt vatten.

Vi hörde över radion att de skymtade fisken ca 5 meter ner och att den troligen var en bit över 150 cm! Dessvärre fick vi det tragiska beskedet att fisken gått vinnande ur striden innan den kunde säkras vid båtsidan. De hade ytterligare två kontakter och det hade även vi innan det var dags att styra mot hamnen då bägge grupperna skulle åka hem under eftermiddagen.

Vid bryggan mötte jag upp vår nyanlända grupp med gäster från Italien som varit på jakt efter rödspätta där det landades ett 20 tal under ett förmiddagen med en riktigt stor toppfisk som trots en relativ tunn kroppshydda ändå tyngde ner vågen till hela 2,7 kg! Imponerande rödspätta minst sagt och en av de större som fångats här! Vi gav oss ut på eftermiddagen mot nordsidan där dyningen hade lagt sig och fick ett gäng granna torskar upp till 16 kg samt en mindre hälleflundra på 78 cm! En mycket lyckad dag med massa sol och leenden som strålat i kapp!

Erik Axner – Nappstraumen