Rödprickiga spättor och fina torskar i Nappstraumen

Återigen är det gäster på campen och vi har hunnit fiska i en och en halv dag. Första dagen bjöd på lugna vindar och låg dyning på nordsidan så vi gav oss ut i jakt på de sista skreitorskarna. Det fanns fortfarande fisk i området men de stod utspritt och ganska djupt. Vi lyckades dock lura upp en hel del fisk då vi gick ner i betesstorlek och fiskade Crazy Daisy istället vilket föll torskarna i smaken helt utmärkt. Största vägde 16 kg och kom till Mark!

Under dagens fiske var det omöjligt att nå ut på kanterna då en hård vind från nord rullade in så vi startade morgonen i Nappstraumen med lite flundrafiske och i första driften tappar tyvärr Mille en flundra strax under båten och vi har ytterligare ett hugg innan strömmen dog ut. Då drog vi istället och pillemetade efter rödspätta och fick en hel del granna fiskar med största runt 1,5 kg och några matfiskar i baljan blev till en utsökt middag här på campen under kvällen! Glada miner efter rolig dag på havet och imorgon tar vi nya tag i strömmen!

Erik Axner – Nappstraumen