Flundror, storsej och kusttorsk från Å – Sommarsäsongen är här!

Samma dag som skreisäsongen tog slut började sommarsäsongen med en kanon start!
Vi försökte under första dagen med de nya gästera att finna lite skrei men det var som bortblåsta.. Vi bestämde oss då för att testa lyckan på några grundtoppar endast ett par minuter från campen. Och där stod kusttorsken och väntade på oss. Inte långt efter hade vi en fin toppfisk på 16kg trots att vädret hade begränsat oss till att bara fiska i närområdet!
Idag har vi haft hård nordlig vind på yttersidan, detta gjorde dock att vi kunde fiska i Strömmen utan några större problem. Det strömmade på bra när vi kom dit så att börja fiska flundra vore lönlöst. Men då förslog jag att vi åker bort till en av våra säkra storsej platser som brukar leverera i sådana förhållanden under sommartid. Att det skulle bli så lyckat som det blev hade jag inte vågat hoppas på! Dubbeldrill och 10kg+ sejar på minut och parti. Henrik och Håkan som jag hade i guidebåten var helt lyriska!! Vilka fighters! Jag ropar på båt 5 och även de ansluter huggsexan! Inte trodde jag att det gick att fiska storsej så här års, men ack va fel jag hade!

När strömmen börjar lugna sig och armarna hängde ner till knäna så beslutade vi oss för att testa på lite flundra i strömmen.. Det blev ett par drifter men endast ett linbrott som resultat, sedan började det strömma på igen. Vi förflyttar oss till lugnare områden söderut och redan på första driften smackar Håkan sin första flundra! Inte långt efter på samma drift är det Henriks tur! Denna gången med lite mer tyngd i spöt.. 107cm succé till Henke!! Vilken kanon start! Vi fiskar på i området och lyckas lura upp ytterligare 2 till innan vi bestämde oss för att glida hemåt.

Välkommen till Å, nu börjar sommarsäsongen!!

Johan Mikkelsen

Henrik med sin första hälleflundra på 107cm!