B-laget” levererar – 192cm från Nappstraumen!

Veckan har fortsatt varit strålande på alla sätt och vis här i Nappstraumen. Sol, sol och åter sol på ett spegelblankt hav. Bortskämd blir man fort och när vinden svalt brisar tycker man att det blåser.

I lördags åkte jag ut med ”B-laget” och målet var att fånga lite stadig fisk. Helst över 10 kilo och gärna en hälleflundra.

– Så du säger alltså att det är bra att veva jiggen uppåt?

I samma sekund som Sören gör exakt som han frågar smäller det till. Efter en stund kommer en fin hälleflundra upp till båten och den är dessutom över tio kilo. Två flugor i en smäll! Dagen fortsätter med en del fina torskar och ett tag är sejarna galna i Martins pilk. Det hugger på varje nedsläpp! Martin missar tyvärr även en bättre fisk som biter över hans tacklade makrill och drar iväg och tungt innan den lossnar… Men vad gör det, ”B-laget” anländer bryggan med flaggan i topp!

Vad Hannes gjorde för dagen, han gjorde det han oftast gör. Drar stor flundra! Han hade faktiskt inte ens spö med sig ut men när en i båten ville ta en paus och bad Hannes fiska en stund så var han inte sen med att släppa ner torskjiggen. Efter 15 minuters fiske och sedan 35 smärtsamma minuters drill så var den 192 centimeter långa hälleflundran säkrad vid båtsidan innan den fick simma ner i djupet igen på västsidan lofoten. Ett otroligt hett område!

Idag söndag åkte jag med Tony, Roger, Mattias och Micke. Kursen sattes mot västsidan och söderut. Omgående hugger det stadiga torskar och löpande under dagen blir det nya personliga rekord ombord. Torsktoppen blir på 15+ och när jag själv byter från att fiska med betesfisk till torskjiggen så dröjer det bara några sekunder så sitter det en flundra där på cirka metern.

Andra båtar på campen då? Jodå det landas fisk för fulla muggar här. Torsk på 19 kilo, fina rödspättor och dessutom så slog ”Tankbåten” till med stora långor när de fiskade uppe på ”svampen” ett stycke norröver!

Jonathan