Summering Hälleflundrans Rike!

Vill först tacka för mig, just nu sitter jag på vägen hem efter en helt fantastisk säsong, fylld med mycket skratt och stora fiskar. Jag skulle vilja tacka alla gäster som jag mött under mina 5 säsonger, det har varit händelserika år och helt fantastiska, det var precis lika coolt som jag hade trott från första början. Sist men inte minst vill jag tacka mina kära kollegor, ni vet vilka ni är, TACK. Allt har sitt slut och nu ska jag börja studera igen så vet inte hur mycket jag kommer kunna vara uppe i Norge kommande år men det är inte omöjligt att jag träffar flera av er redan nästa år.

Det var det hela om det, hur har fisket varit denna vecka?. Jo fisket började lite trögt och man fick slita för alla fiskar. Eller trögt och trögt vi hade torsk på 20kg+ i några utav båtarna samt ett gäng flundror.

Efter att det inte kommit upp någon 150cm+ flundra på campen efter 3 dagar gick jag tillbaka till sjökortet och bytte helt taktik och snacka om succé. Ganska omgående får Lennart i båten en torsk på kroken som han börjar veva upp, halvvägs upp tar det stopp och han kan inte rubba flundran, tyvärr efter någon minut så spottar flundran och upp kommer en söndertrasad torsk i 5kgs klassen. Efter ett tag har Susanne landat sin första flundra, Efter det får vi även dagens topp fisk på 161cm signerad Mikael. När vi åter kommer tillbaka till campen säger vi till alla båtar att följa med nästa dag. För samarbete är nyckeln till framgång!.

Nästa dag åker hela campen till detta område och kan bara säga att alla hade stora leenden när gästerna kom in, Topp fisken i vår båt drog Kaj på 175cm som även var Kajs första någonsin, inte illa. Efter detta drog vi i guide båten och fiskade öring, men öringen gäckade oss men tur att Susanne var med, för hon lyckades i alla fall landa en fin öring. Men vad gjorde detta för vi var omgivna av en helt magisk natur och vacker väder.

Torsk topp denna veckan var på 24kg+ C&R
Sej upp till strax under 10kg
Flundra (håll i hatten) 183,180,175,175,170cm C&R

tack en gång till, Over n out.

/Fredrik Schmiterlöw

Fredrik ”Lill-H” Schmiterlöw, Ulf ”Oxen” Hugsén, Henrik ”Kroken” Appelgren