Sista dagarna i Å

Sista dagarna har bjudit på lite mer vind här i Å än vad vi varit vana vid. Fisket har dock inte påverkats av detta och de flesta båtarna har redan efter andra dagen landat fin fisk. Toppflundran igår mättes till 134cm och så kom det en hel del fina under detta. Själv drog jag ut med ett gäng från Stockholm för att fiska lite sej. Vi lade ca 25min effektivt fiske och landade 9st med en fisk under 10kg – största på 15. Sejfisket är verkligen helt galet nu och under det stigande vattnet kan man verkligen fånga precis hur många man vill. Toppsejen bland båtarna igår gick till Nikolaj som fick en riktigt fin fisk på 16,3kg.

Idag stannade några av båtarna inne då vädret inte såg speciellt kul ut om man tittade ut genom fönsterrutan. Regn och vindar på 8-10m/sek från sydväst begränsar fisket en del. Jag och grabbarna åkte ut en sväng vid 11 i förmiddags. Vi lade några drift runt Buholmsflaket och på andra driftet kunde vi landa första flundran som var strax under en meter lång. Vi fick en del torsk när vi gick upp mot Nordskallen och driftade runt en av topparna där. Därifrån körde vi ca 0,5nm österut till en kant jag tyckte såg fin ut. Vi släpper och två minuter senare smackar det till på min Crazy Daisy. Jag sätter mothugget och hej så var fighten igång. Under ca 5-6min fightar jag fisken som tagit på 50m djup innan vi kan landa och mäta den till 153cm. Redigt sköj! Strax därefter har vi ytterligare ett hårt hugg. Spöt står rakt ner i vattnet och linan fullkomligt pissar ur rullen innan det blir slappt igen… Allt detta gjorde vi på ca 2,5h.

Nu ikväll skall förhoppningsvis komma ut till Svarvskallen igen för att även idag se om storsejen är hemma.

Hej på er!

Hannes Ribbner, Å