Galna sejar fortsätter dominera Moskenesstraumen i Å

Redan första kvällen valde en av båtarna att gå ut en sväng mot Moskenesstraumen för att känna lite på båten, blöta jiggarna och pröva fiskelyckan. Det tog inte lång tid innan de det sög tag ordentligt i ett av betena och fighten var igång. Till slut lyckades de landa en fin flundra på ca 120cm. Även några 10+torskar bordades och början på den nya veckan kändes helt annat än misslyckad.

Torsdagen drog några några av båtarna ner på långtur söderut. Fisket var varierat och efter några timmar valde en av båtarna att istället gå upp och fiska strömmen en stund när de stigande vattnet hade kommit igång. Guidebåten och de andra som låg kvar hade ganska schysst sejfiske och landade en hel del torsk med toppar runt 17kg. Gänget som gick upp mot strömmen körde rakt mot ett ordentligt måsdyk och när de stannade fann de sig själva mitt i ett sejrace utöver det vanliga. 10kgs+fiskar var uppe och jagade i ytan och kastade sig överallt runtomkring båten. De släppte jiggarna en bit och tokvevade upp. SMACK, SMACK, SMACK, SMACK – 4st sejar över 10kg på samma gång med största på hela 16.

Idag har de flesta kört upp till västsidan av Lofotsspetsen så ikväll blir det förhoppningsvis en ny rapport om nya, fina fiskar från Å.

Hannes Ribbner, Å