Makalöst fiske inatt, Sørøya

Det blir svårt att beskriva nattens fiske. Några gånger per säsong så kryper den där känslan fram i kroppen där allting stämmer, och man vet att det är något speciellt på gång. Så var känslan inatt när vi gled ut ur hamnen för en långtur norrut. Så gott som spegelblankt hav gjorde att resan upp gick ovanligt bekvämt. Väl på plats dröjde det inte länge innan vi landat första flundran i guidebåten. Strax där efter började även rapporterna komma in från de övriga tre båtarna i följet. Vi fiskade på i ca 11 timmar och landade många flundror. Toppfisken i guidebåten mätte 140cm som bjöd på en härlig fight. Janne Kollbergs gäng i båt 8 fiskade bäst av alla både i antal och storleksmässigt. Deras toppfisk mätte 162cm och sedan 2 st. runt 140cm.
Norrmanen Bjørn Vestli och hans kumpaner fiskade Sildboen och fick bra med torsk samt även några stöddiga flundror.
Jag är övertygad om att samtliga båtar på kampen fått flundror nu. Nu har vinden börjat piska på igen och vi blir åter igen begränsade i vårt fiske.
Veckan är inte över ännu men den kommer att bli ihågkommen för en lång tid framöver..

Fler bilder kommer i summeringen av veckan.

Sebastian ”Lappen” Hoogers, Rikard ”PJ” Bergling