Redigt gött väder i Å!

Sista dagarna har bjudit oss på lätta, nordliga vindar och ett solsken som kan få den djupaste blekheten att på några timmar förvandlas till färgen av en övermogen jordgubbe. Men nog om vädret – här kommer fisket.

Även slutet av denna vecka har fisket varit riktigt stabilt. Det har landats otaliga fiskar mellan 10-15kg. Jag är nästan säker på att jag inte ljuger när jag skriver att alla gäster på campen lyckats landa minst en fisk över 15kg – och det är ju fy skam!

Sista dagen drog ryssbåt 1 (guidebåten) och ryssbåt 2 på en långtur. Fisket var helt otroligt och under några timmars fiske hade vi svårt att komma igenom all torsk och sej som tog jiggarna på vägen ner. När fiskepasset var över och de bestämde sig för att åka hemåt stannade vi till en kort sväng på Herjeskallen för att se om flundrorna var hemma. Första driftet smackar det till hårt på mitt spö. Fisken gavs över till och ryss och efter en hård fight på ca 3-4min hoppar den tyvärr av… Det är svårt att uppskatta storlekar på de där flundrorna men denna var av exemplaret större. Tyngden och de ganska långsamma men långa rusningarna den gjorde tydde i alla fall inte på något annat.

Idag kommer det nya 19st nya, grymt taggade gäster till campen. Vi tackar de som varit och hälsar färskt kött välkommet!

Hannes Ribbner, Å