Fläckiga fiskar i hälleflundrans rike Havöysund!

När ni hör namnet Havöysund reflekterar ni säkert till alla stora flundror som kommit upp under åren, och vist det är många och oftast av den tyngre kalibern. Det som kommer eller har kommit i skym undan är att vi har ett helt fantastiskt art fiske, och det har vi sett prov på denna vecka, med inslag av flera fläckiga arter.

Kan ta och spola tillbaka bandet till lördagen när vi hade kungskrabbs buffé, mitt uppe i maten kommer Peter ifrån båt 9 in i restaurangen iklädd sin Ursuit och ett av de bredaste smilen jag någonsin skådat, han ber mig snällt att följa med ner till bryggan för att visa en fisk. Väl nere på bryggan så håller han upp en katt och inte vilket katt som helst utan en fläckig-havskatt av storlek XL, som senare vägs in på hela 19,1kg och vi kan konstatera att det är nytt camp rekord. Ett annat gäng som vi möter på bryggan hade upplevt sitt livs torskrace, de kunde helt enkelt inte sluta fiska för torsken nappade konstant vilket resulterade i att gubbarna fick rensa till långt in på morgonen.

Söndagens fiske då?. Jag stack ut med guidebåten på uer-fiske vilket inte kanske var det lättaste då vi hade lite vind men redan på första stället vi provar kommer första dubblén, vi lyckas få ett flertal uer och en massa fin sej som högg frenetiskt när vi skulle ner till botten för uern. Uffe som guidade Team Hällehunters som skulle jaga flundra, efter ett helt gäng timmar utan hugg ringer jag upp Uffe för att kolla hur det går, jag skojar inte om vi inte hinner prata i max 10 sekunder innan Uffe fullkomligt skriker flundra i mitt öra och slår av luren. Efter 20 minuter ringer Uffe upp igen, SMACK 173cm och ännu en drömfisk är landad utav våra gäster, snacka om en tvättäkta telefon-flundra. Några drifter senare lyckas de även att landa en 134cm, skam den som ger sig och man kan säga att det var slitna men glada gubbar jag mötte upp vid frukosten i morse.

Idag har vi haft ganska hårda vindar och massa regn, men mellan regnskurana så har vi provat på att meta rödspätta med framgång flera fina fiskar har fått syna båtens insida, toppar strax under 2kg.
Annars har det kommit Torsk upp till 20kg och sej runt 12kg.

Välkomna till hälleflundrans (fläckiga) rike.

fredrik ”Lill-H” Schmiterlöw, Ulf ”Oxen” Hugsén, Henrik ”Kroken” Appelgren

Smack 173cm största på nsa denna veckan!

Smack Nytt årsbästa på nsa IGEN!