Avslutar med flundrasuccé på Sørøya!

Denna vecka på Sørøya har det verkligen kommit upp både många och stora hälleflundror! Och för att runda av veckan så blev det självklart en långtur till i jakten på hälleflundran.

Klockan 07.00 i tisdags möttes vi upp, redo för en sista flundrasatsning! Själv tänkte jag att det kanske är dumt att åka tillbaka till en plats där man dagen innan hade fantastiskt hälleflundrafiske. Finns ju risk att det blir en besvikelse.. Men icke!

Väl på plats så börjar genast rapporterna att ramla in. Flundrakontakt, STOR flundra tappad, flundra landad osv.. Båt 9, gick också in på riktigt grunt vatten runt 10 meters djup och hade flera kontakter, följare och även ett gäng fina landade! De berättar att det var bland de häftigaste de någonsin har varit med om! Att se dom följa jiggen för att sedan bestämma sig för att ta den och dra iväg med fullkraft!

Praktikanten Rikard guidade far och sönerna Evander i båt 5 och även denna gången blev det succé där alla i båten fick riktigt fina hälleflundror! Bland annat så landade Sebbe en på 120cm samt dagens största i deras båt på 131cm! Även farsan lyckades lura upp en stabil hälleflundra på 125cm!

Tillslut fick jag ett anrop från båt 4. De behövde ”Kveiteassistans”, stor flundra på gång! Vi vevar upp och sätter full spätta bort och när vi kommer fram ser vi att de hade lyckats säkra fisken klockrent vid sidan av båten. Jag hoppar över och gratulerar fångstmannen Mika Koskinen, märker hälleflundra och tar några snabba bilder innan vi återutsatte den igen. De berättar att det var hälleflundra nummer 6 som landades med ett leende som sträckte sig från öra till öra.
Den här fisken hade en helt otrolig kondition och mättes till 143cm men vikten måste ha varit närmare 45kg!

Och ser man överlag på flundrorna vi fångar nu så ligger alla hälleflundror över normalt! Vilket är en väldigt bra tecken!

Vi i guidebåten landade 6 flundror under dagen men tappade tyvärr den riktigt stora..
Men som allt flundrafiske så gäller det verkligen att vara på rätt plats vid rätt tid vilket några båtlag fick bittert erfara. Så trots att flundrafisket var riktigt hett så var det tyvärr något gäng som fick stolpe ut under sista passet. Men det är ju fiske och överlag så har veckan varit helt kanon! Bra väder, långturer, inblåsta två dagar för att vila armar och ryggar, skön stämning på campen, många personbästan och ett allmänt välbefinnande!

Det här är livet!

Hällflundra toppen denna veckan: 163cm, 162cm, 152cm, 150cm, 143cm, 140cm, 135cm, 133cm, 131cm samt en 130cm+!)

Att Sverige tog Guld i gårdagens match mot Portugal gjorde ju inte veckan sämre!

Johan Mikkelsen, Rikard PJ Bergling

Mika Koskinen med sin största hälleflundra på 143cm! C&R

And back she goes

Terese Lindberg med en grann flundra på 110cm<br />” /></p>
<p><img decoding=

Kärlek!

Emil Jonsson!

Roger Lindberg med en liten fin flundra!

Motljus bild på Terese och hennes andra flundra för dagen

Havsörn