En återfångad hälleflundra och Terese Lindberg briljerar i Guidebåten på Sørøya!

Denna veckan inleddes med blåsväder under hela torsdagen. Men fiske bedrevs både på fjället, bryggan, piren och sedan även på havet under kvällen när vinden hade mojnat. Så det var egentligen idag som första riktiga fiskepasset blev av för de nya gästerna. De flesta riktade fisket på torsken men Joakim Lind, Anton Svensson och Jorma Heinered riktade lite hälleflundra i närområdet och Anton lyckades fånga en på 114cm samt en på 118cm! Även Mika Koskinen i båt 4 körde lite riktat flundrafiske där de lyckades fånga en av våra tidigare märkta flundror närmare bestämt flundra 2961 som fångades första gången den 8 juni 2013 och mättes då till 77,5cm dvs ca 5,5kg enligt tabell, nu var den 100cm och vägde 13,5kg!

Rikard guidade båt 5 och jag själv körde guidebåten ut på de klassiska torskplatserna. Efter ett tag ropar Rikard upp att alla i båten drillar fisk, vi kör genast bort till dem och finner också ett par rejäla stim. Men värst av alla var Terese som lyckades ta dagens största torsk på 18kg men för att verkligen visa vem som var bäst i båten så lyckades hon kroka en hälleflundra på 100 meters djup och tillslut landar vi ett nytt personligt rekord till Terese, den mättes till 114cm och vägde hela 18,5kg!

När backarna var fyllda och armarna långa så bestämde vi oss för att runda av dagen och istället ladda inför lördagens långtur!

Överlag så var det svårt att hitta torsken ute på djupen men när man väl kom rätt så högg det på flera spön samtidigt.. så fort tidvattnet började falla så ebbade också fisket ut.

Nu är vi fulltankade och redo för en tur till Storskalltaren- platsen där allt kan hända!

Stay tuned!

Johan Mikkelsen, Rikard PJ Bergling

Terese Lindberg med nytt PB på 18kg!

Close up

Ny art för Terese, en Långa!

114cm och 18,5kg tung hälleflundra tagen på Reis!

Dubbelhugget!

Terese briljerar i guidebåten och Marcus är inte alls avundsjuk...