Åter späckhuggare & mycket napp i Nappstraumen!

Fiskesuget var stort när veckans nya gäster anlände i onsdags och då vädret såg ut att bli blåsigt passade många på att åka ut direkt och visst lönade det sig. Torsk upp till knappa 20 kilo och flundra på dryga metern lurades. Späckhuggare visade sig även idag!

Under torsdagen var det som anat riktigt blåsigt men under förmiddagen fanns det möjligheter på nordsidan och det blev torsk upp till 13 kilo. I strömmen var det riktigt svårt med bra drifter i den starka vinden men dagen bjöd på några kontakter med hälleflundra. På sydsidan blev det sej upp till starka 13 kilo!

Idag fredag har några båtar fiskat rödspätta i en härligt vindskyddad vik. Som oftast fanns de hemma även idag! Trots att det var rätt blåsigt idag kämpade två båtar ut sig på nordsidan och det blev flera fina torskar upp till 16 kilo samt två härliga hälleflundror med 130 cm i topp! På sydsidan träffades det på en del stim med sej i mellanformat samt några torskar upp till nio kilo.

Flera båtar är fortfarande ute och kör så Napp bjuder på än mer! Under helgen ser vädret lovande ut så håll utkik på nyheterna.

Jonathan, Mats & Martin