Flundrakaos på Sørøya och ett nytt NSA-årsbästa på Rödspätta!

Vi är inne på andra fiskedagen och återigen så levererar Norrmännen nya storfiskar! Denna gången var det Endre Hopland som lyckades landa en Rödspätta på 3 kg blankt! Endast ett stenkast från hamnen.. För någon vecka sedan tog Espen en på 2,75 kg på ungefär samma plats.. Med andra ord, Sørøya är HETT!

Men vi andra båtar åkte norrut för lite riktat hälleflundrafiske, det var blandat resultat bland båtarna där vissa tyvärr inte lyckades landa någon men hade i alla fall kontakt med flera, vi i guidebåten hade lite bättre flyt och lyckades landa ett flertal hälleflundror där 4 av dem landades under dubbeldrillning!! Värsta dubbeldrillningen var när Praktikanten Rikard krokar en flundra och i nästa sekund så står Raymond också med flundra på kroken. De två flundrorna simmar så klart åt vart sitt håll men värst var flundran som Raymond hade krokat, det gick så fort så att linan var nära på att ta slut på rullen men som tur var hann jag köra ikapp flundran samtidigt som Rikard sprang åt andra hållet för att försöka sätta stop på sin.

Rikards flundra kommer upp relativt snällt så med en snabb landning så låg nu flundran i knät på Rikard, det visa sig vara ett nytt PB på 97 cm! Men flundran som Raymond drillade ville inte ge upp i första taget. Efter en intensiv kamp så lyckas han vända flundra och tillslut bryts ytan av en 50kg+ fisk!!! Jag sätter kveitekroken och flundran är säkrad!!

Jubel och lycka i båten! De tyska gästerna är i chock, kan det ens vara så här bra?!

Vi sköter all hantering på utsidan av båten där vi både krokar av den, mäter den samt märker den för forskningssyfte! Den mättes till 154cm! Dvs ca 50 kg+ enligt tabell! Några snabba foton senare så ser vi hur den simmar tillbaks till djupet igen. C&R for the win!

Vi tänker att dagen inte kan bli bättre för oss i guidebåten men då står helt plötsligt Chris med ännu ett spöböj! Denna var både tyngre och vildare än hans första flundra. Upp kommer en vacker flundra på 133cm som även denna märktes och återutsattes!

Claes Pålsson och gänget lyckades också riktigt bra med flundrafisket där många landades med största fisken på 146cm till Claes!

Det fantastiska fisket fortsätter på Sørøya och idag planeras en tur till Storskalltaren!

Stay tuned!

Johan Mikkelsen, Rikard PJ Bergling

133cm