Makalöst torskfiske i Å!

Efter ett par blåsiga dagar i Å med begränsade möjligheter att nå ut på grundtopparna nära djupkanten var det äntligen rätt vindar av rätt styrka. Under det blåsigare dagarna har vi fiskat flundra nära land och fisket har varit bra! Ett stabilt antal flundror har landats i blandade storlekar och toppfisken mätte 142 cm. Återigen tillbaka till torskarna då, när vinden mojnade.. Längre upp längs nordsidan stötte vi på ordentliga stim med huggvillig torsk och periodsvis kändes det nästan som ett skreifiske. I frivattnet högg det på nersläpp, ofta långt från botten och torsken höll bra snittstorlek. Många fiskar över 10 kg landades, flertalet över 15 kg och toppfiskarna snuddade nära 20 kgs strecket. Inemellan nappade en och annan storsej upp till 12 kg och en av gubbarna hade ett hugg i uppvevet på en sej av ordentlig storlek av en fisk som tyvärr bara nafsade i den lite grann. Nu under tisdagen ligger det mycket hårda västvindar och troligen fiskar inte folket något mer. Summeringen av veckan blir därför en mycket händelserik vecka med både grymt torskfiske, mäktiga kok av storsej i ytan och ett fantastiskt flundrafiske. Å levererar ännu en grym fiskevecka för våra gäster!

Erik Axner – Å