Tänk om man…. Havöysund

Tänk om man kunde se under vattnet!. Ja så kan man sammanfatta dom senaste dagarna här uppe på Havöysund, under gårdagen drog 4 båtar ut på en gemensam tur till nytt ställe, med siktet inställt på 2m+. Ganska omgående smäll det på och efter en kort fight kliver denna fisken tyvärr av, troligtvis 150cm+, och så fortsatte tyvärr dagen i guidebåten då fyra riktigt stora flundror gick vinnandes ur fighterna. Men skam den som ger sig efter ett tags nötande fick en fin fisk på 131cm syna insidan utav båten tätt följt av en till fin flundra.

Dom andra båtarna då?. Bästa båt denna tur hade lite mer stolpe in kan man säga och lyckades landa landa 3 flundror över 150cm signerat Fredrik, Bengt och Magnus med en riktig topp på 159cm. Totalt sett av dessa fyra båtarna så lyckades man landa 14 flundror, 11 över 130cm var av hela 6st klev över den magiska gränsen på 150cm.

Som om inte oturen räkte för guidebåten denna dagen så fick dom sig en riktig ”macka” när dom kom i land och skulle gå igenom filmerna från deras Waterwolf kamera. När vi väl satt inne i deras hytta så tar det inte lång tid innan vi upptäcker att 3 stora flundror var av den ena var en riktig MONSTER flundra har simmat efter och bitit i deadbaitet utan att fastna, denna fisken såg ut att vara en bit över 2m!. Det är detta som dom säger är tjusningen med fiske? vi får iallafall hoppas på stolpe in nästa gång!.

Dagens fiske då?
Jo Uffe som rattade guidebåten idag hade ett riktigt fint flundrafiske med hela 7 landade fiskar med en topp på 137cm, men ännu en gång hade Martin stolpe ut när han fightade en flundra en bra stund och flundran var av det större kalibret men efter ett tag brister tyvärr linan av någon oklar anledning mitt under en rusning.
Annars har det kommit torsk upp till 23kg, spätta upp till 2kg och katt upp till 5kg.

Havöysund, Storflundrans rike!

Ulf Hugsén, Hannes Ribbner, Henrik Appelgren, Fredrik Schmiterlöw.

Kungskrabba!