Torsk-och sejrace i Å!

Under fredagen så var hälleflundrorna aningen mer svårflörtade och högg väldigt försiktigt. Många fiskar lossnade efter bara ett par gung i spöet men några fick syna insidan av båten där den största mätte 130 cm.

Ett båtlag hittade dock en grundtopp med sanslösa mängder med stortorsk och i varje nersläpp under en period så nappade det torskar mellan 10-20 kg. Fisket var löjligt bra och gubbarna fick avbryta på grund av långa armar, trötta ryggar och allmänt mättade på fiske.

Under sena kvällen igår lyckades ett annat båtlag att pricka vändningen i Moskenesstraumen och stötte på ett makalöst stim med storsej där det nappade precis under båten, så fort dem sänkte ner. Sejarna som var i 10-12 kgs klassen var helt tokiga och gästerna hade bara stått och skrattat ikapp allihopa när storsej efter storsej blev landade.

Just nu har vi lite tuffare vindar från söder som ska mojna under sena eftermiddagen så vad som behagade nappa under eftermiddagen/kvällen kommer på nästa rapport!

Erik Axner – Å