Härlig avslutning i Å!

Veckan är över för denna gången och sista två dagarna har bjudit på lika fantastiskt väder som tidigare! Solen har strålat och vindarna varit obefintliga till svaga! Fisket på närmaste grundtopparna har varit stabilt på torsk och sej med flera torskar runt 15 kg, flertalet storsejar upp till 13,5 kg och ganska bra mängdfiske.

Nere i Moskenesstraumen, Buholmsflaket samt runt udden ut på nordsidan har flundrafisket varit stabilt och måndagen bjöd på ett gäng flundror av mindre format.

Under sista fiskedagen på tisdagen fiskade endast 5 båtar då två båtlag valde att resa hem tidigare och 11 flundror landades där bästa båtlag, nr 6 fick hela 8 st idag på nordsidan runt udden. De andra båtarna fångade flera fina torskar, storsejar och tre flundror. Under dagens fiske var snittvikten högre och de flesta verkade mäta en bit över metern.

Summeringen av veckan lyder följande, grymt stabilt torskfiske på grundtopparna, främst på strömvändningarna, bra storsejfiske på närmaste topparna och riktigt bra med hälleflundra nere i de starka tidvattenströmmarna. En väldigt bra fiskevecka helt enkelt med nöjda och glada gubbar på campen!

Erik Axner – Å