Fin avslutning på Söröya

Veckan som gått började med blåsväder och avslutades med riktig högsommarvärme.
Storskalltarturen gav riktigt bra med fisk. Ett flertal torskar över 20 kg kom upp med en toppfisk på 22 kg till Jørgen Zwilgmeyer i guidebåten. Några båtar upplevde ett fantastiskt sejfiske med ett flertal fiskar upp till ca 15 kg. Tyvärr har det tappats ett flertal storflundror denna vecka. Det har lagts lite tid på flundra fisket nära kampen och sista dagen gav det resultat i båt 9 där Lars Färnskog från Göteborg lyckades peta upp en på 140cm, men gammal i gamet som han är och med ett PB en bit över 100kg… så fick fisken snabbt simma tillbaka efter en snabb foto session bredvid båten. För övrigt har det faktiskt kommit upp ett antal mindre flundror och ett antal stora torskar upp till 25 kilo väldigt nära kampen!! Så man skall inte glömma att det lönar sig att nöta i närområdet då man ändå inte kan komma ut till ställen som tex. Storskalltaren vissa gånger.

Sebastian Hoogers, Douglas Dahlberg

Jørgen Zwilgmeyer med nytt personbästa på 22 kg.

Lars Göran med en välförtjänt flundra.