På vändningarna smäller stortorsken i Å!

Norges nationaldag har bjudit på fantastiskt fint väder på ett spegelblankt hav! Fisket började rätt långsamt men här och var landades det några flundor och strömmen tryckte starkt med snabba drifter. Från nord rullade en tung dyning in som gjorde att vi fick varsamt välja fiskeplatserna för att undvika strömsjön men när vi hittade rätt så smällde det till. Många flundor mellan 70-100 cm landades, någon större gick förlorad men ingen av större format blev landad. Däremot på strömvändningen skedde det saker på topparna. Småsejen bildade täta stim och stortorsken jagade runt om! På mete med hel sej samt stora jiggar blev brutalt attackerade och den ena stora torsken efter den andra bordades. I guidebåten fick vi två st på 20 kg samt flertalet mellan 13-15 kg. Vi avbröt fisket när strömmen började trycka på och körde in mot hamnen med stora leenden!

Erik Axner – Å