Stabilt flundrafiske i Napp!

Nu är det några dagar sedan senaste nyheten från Nappstraumen. Första dagen för våra nya gäster blev rejält inblåst men några tappra kajkade sig ut några hundra meter utanför campen och lyckades dra några torskar.

Dag två bjöd på fint väder även om det var alldeles för tuff gammal sjö för att gå ut på nordsidan. Sydsidan bjöd på mycket torsk och sejstimmen var många så det ser lovande ut! Största torsk blev på 13 kg och det blev även någon kontakt med havskatt vilket alltid är häftigt. Inne i strömmen körde flera båtar hårt på flundra och det lönade sig! Under förmiddagen landades det först en på ca 105 cm, extra roligt att den togs på jigg då det fiskats mycket med död sej senaste tiden. I båten som jag styrde för dagen så lurades det två flundror, en som var knappt under 80 cm och den större mätte 104 cm. Vi brände även två hugg varav en definitivt kändes som modell mycket större… En annan båt i samma sällskap från Ryssland blev flundrakungar för dagen då deras två fiskar mätte ungefär 105 och 125 cm.

Och för den som är sugen på huggrace bland rödspättorna så verkar de aldrig svika. Ett par snabba timmar i rätta viken och huggen duggade tätt för Per Lundström & Crew. Innan dess öppnade de lördagen starkt med en hälle på 85 cm!

Jonathan & Martin