Fisket eskalerar på Sørøya!!! (REKORD ANTAL ÖVER 30 KG!!!)

Fisket har verkligen varit overkligt bra på Sørøya den senaste tiden.. Den ena dagen slår den andra och vi vet knappt hur vi skall beskriva det otroliga fisket just nu, för idag har vi faktiskt slagit rekord i antal fångade torskar över 30 kg på en och samma dag!

Under min tid som guide här så kan jag inte minnas att vi någonsin har lyckats landa så här många torskar över 30 kg närmare bestämt 12st torskar över den magiska 30 kilos gränsen på en och samma dag.. Det är så ofattbart bra så att gästerna börjar rycka på axlarna när det ”bara” har fångat en torsk runt 20 kg och inte en närmare 30 kg.. Och det sjuka av allt är de här 30 kilos fiskarna är inte några slumpfiskar utan att genomsnittsvikten på fisken överlag verkar vara löjligt hög och antalet över 20kg eller till och med över 25 kg är så många så att det här slår alla rekord vi har varit med om!

I morgon är vi dock begränsade av vädret men lite flundrafiske eller havskatt utanför hamninloppet kan vi nog få till.. Annars satsar vi på att det fantastiska skreifisket fortsätter så vi kan rapportera om fler stortorskar och nu väntar vi bara på att få höra om den där torsken som drar ner vågen till 40 kg… Om ni frågar mig så kan det hända vilken dag som helst just nu!!

Här kommer en lite mer detaljerad fångstrapport från båtlagen.

Paul Stevens i båt 2 fiskade hela dagen i fjorden och fick uppleva ett fantastiskt skreifiske där de tappade räkningen av 20kg+ fiskare och de tre största drog ner vågen till 31,5kg, 32,5 samt 34kg!
Fransmännen lyckades fånga en drömfisk på 35 kg fördelat på 135cm från fjorden. En fisk de knappt vågat drömma om!
Svenskarna drog ”bara” en över 30 kg idag.. Men den var en bastant bit på 34 kg och Christer Mårtensson vägde in en torsk på 29,75 kg efter att ha legat avblodad en hel dag i båten.. Vilket mycket väl ha kunnat vägt 30 kg när den fångades. JA, vi börjar bli bortskämda nu. Men danskarna drog längsta stråt även idag med hela 7 torskar över 30 kg fördelat på de två båtarna. 30,3kg, 31,4kg, 31,8kg, 32,5, 32,8, 33 och avslutningsvis en på 33,5 kg! Och de kan nu rapportera att samtliga personer i deras båtlag har nu fått en torsk över den magiska 30 kilos gränsen!

Vi på NSA är i chock, kan det verkligen vara så här bra? Hur kan fisket bara bli bättre och bättre för varje år? Hur länge ska den här trenden fortsätta?

Ett STORT GRATTIS till alla de som har fångat sina drömfiskar idag!!

PS: Guidebåten testade hälleflundrafisket utanför hamnen idag innan solen gick ner och lyckades då landa 4 st på knappt en timme! Dock inga jättar men att hälleflundrafisket är HETT är det heller ingen tvivel om!

Välkommen till STORFISKENS RIKE!!

Johan Mikkelsen