Inleder veckan med Torskinvation, 4 st över 30kg och ett nytt ÅRSBÄSTA!!! -SØRØYA!!!

Med tanke på förra veckans fantastiska fiske så var förväntningarna höga hos de nyanlända gästerna. Vi försöker att tona när hur bra fisket faktiskt har varit för det har ju trots allt varit exceptionellt bra och vem vet hur länge det varar..

Jag glider ut på havet med ett par taggade fransoser i båten. Väl på plats ser jag hur ekolodet fylls med fisk och jag vrider upp motorn mot vinden och lägger i backen för att hålla båten. Fisken står på 60 meter djup och jag ser hur våra jiggar börjar närma sig stimmet. Helt plötsligt ser jag hur hela stimmet börjar stiga mot våra jiggar. Jag förklarar för fransoserna vad som händer och vilket djup vi skall stanna på. Jag förklarar min teknik samtidigt som jag illustrerar med mitt spö. Det smäller till i min jigg, men jag låter bli att göra mothugg då det var en mindre fisk. Fransoserna följer mitt spö noggrant, jag tokvevar upp efter första kontakten och sedan stannar till och SMACK! Tyngd i spöt och jag svarar med ett kraftig mothugg. Strax efter står även alla fransoser med spöböj till korkhantaget och jublar. När jag sedan slänger upp min fisk i båten så står alla med stora ögon.. Fisken vägde 28 kg, vilken start!!!

Inte långt efter rapporterar Sebbe från guidebåten om en torsk i MEGA format.. Vågen går rätt i botten.. (dvs torsken är en bra bit över 30 kg!!!) Han uppskattar den till 35kg+ och eftersom gästen hellre vill se den simma vidare än att få en exakt vikt så fick den friheten åter! RESPEKT! Inte nog med denna fantastiska inledning så lyckades samtliga gäster i guidebåten få minst en torsk över 20 kg, och vi är inne på dag 1!!! Hur ska den här veckan sluta egentligen?

De andra båtarna har också häftiga rapporter att komma med.. Eller vad sägs om Tony´s inledning från att ha ett gammalt person bästa på 7,5 kg så lyckades han nu under första dagen fånga en torsk på 29,35 kg och för att krydda det hela så avsluta han dagen med en torsk på 30,1kg! Snacka om att putsa på sitt personbästa!

Engelsmännen med Paul som kapten testade lyckan i fjorden och även här stod det stor fisk, närmare bestämt 2 x 29 kg samt en på 30,5kg i topp!! Antalet över 20 kg är som vanligt helt makalöst bra!!

Och avslutningsvis fick vi höra att danskarna var värst av alla med en torsk som vägdes in på hela 36 kg! Och blir således nytt årsbästa och helt plötsligt är 40 kilos gränsen endast 4 kg ifrån.. Den lyckliga fångstmannen heter Thomas Hansen och jag vill passa på att gratulera Thomas och alla andra här på campen som har slagit personbästan efter personbästan!

Helt MAGISKT!

Varmt välkommen till storfiskens rike!

Johan Mikkelsen