Feta skreitorskar i busväder i Nappstraumen!

7 grupper med nya gäster har anlänt och skaran består av 4 båtlag med svenskar och tre grupper ifrån Tyskland. Med en tuff väderprognos framför idag så valde vi att ta det lite lugnt på morgonen och gav oss ut på sena förmiddagen. Vinden piskade på från nordväst och snön/hagelkornen/småspiken for genom luften horisontellt. Dock var det fiskbart på sydsidan eftersom Lofoten läade lite i vinden och gjorde att våghöjden var behaglig. Fisken fann vi på ganska omgående på runt 60-80 meters djup men dem stod djupt. De flesta fiskarna tog vid botten men periodsvis fick vi upp dem en bit i vattnet men vinden gjorde det svårt att hålla båten stilla och kontrollerat. Dock lyckades vi ändå bra och alla båtar verkade nöjda runt kl 15 när vi bröt för att en ny front med snö och ännu hårdare vind drog in över oss. Vissa hade lyckats bättre än andra men med facit i hand där de två största fiskarna vägde 27 kg och 26,2 kg kan vi inte klaga! Några stycken mellan 15-20 kg landades också. Det ska bli väldigt spännande att se vad vi lyckas lura upp nu när vinden mojnar under fredag-lördag.

Skam den som ger sig, de stora skreitorskarna finns där ute och det gäller bara att ligga i så kommer dem!

Erik Axner – Nappstraumen

27 kg till Peter!