Tuff avslutning på veckan i Nappstraumen!

Hårda vindar har dragit sig in över Nappstraumen vilket försvårar fisket! Vi har dock kunnat fiskat trots vindstyrkor upp till 15-16 m/s men det har varit tuffare för oss. Inga storflundror har visat sig men ett gäng med mindre fiskar upp till strax över metern har i alla fall landats av båtarna.

Nu i kommande vecka ser inte långtidsprognosen lovande ut utan snarare riktigt bister ut tyvärr. Vindstyrkor upp till 20 m/s från sydväst gör det riktigt svårt men vi ger dock inte upp hoppet utan kämpar på ändå, även om det inte kommer vara enkelt. Skam den som ger sig.

Vi kan i alla fall summera ihop denna veckan som varit med ett enda ord! VÄRLDSKLASS!

9 landade hälleflundror över 150 cm varav 8 av dessa mätte 160 cm eller mer. Toppfiskarna slutade på 190 cm till Andreas, 180 cm till Dansk-Tomas och 174 cm till Dansk-Peter. Några drömfiskar gick förlorade men så är fiske! Prickar man höstfisket rätt här i Nappstraumen med väder, strömmar och vind så är det svårslaget!

Erik Axner/ Tony – Nappstraumen