Dubbla 160 cm flundror på bytesdagen i Nappstraumen!

Avslutningen på veckan igår var perfekt med ett vackert norrsken som med sitt gröna sken lös upp över Lofotbruket och båtarna! Med ett strålande väder redan från morgonen på bytesdagen så väcktes vi nästan av tre ivriga danskar som knackade på dörren strax efter 7 på morgonen. Efter att ha kört hela natten och tagit tidiga morgonfärjan så kom dem på plats tidigare och var kaffesugna såhär på morgonkvisten!

Peter, Peter och Tomas var här förra året på hösten i Nappstraumen och fiskade riktigt bra då med en 160 cm och en 143 cm flundra på topp och nu var dem på plats igen!

Vi kokade ett par kannor kaffe och tog en gemensam frukost på danskt vis, MASSA ägg och bacon och började snacka fiske! Efter ett par timmar var dem fiskesugna så vi gjorde redo en båt och släppte ut dem till havs. En landskamp hade börjat! Jag och Tony pillade med lite annat på plats och i väntan på resten av gästerna så tog vi också oss ett fiskepass i Nappstraumen så länge!

I andra driften så smackade det till en flundra på min sej och en grym fight började. Tankarna rusade iväg och en fisk på 137 cm fick känna sig besegrad efter en lång fight i den hårda strömmen och dagen var redan där räddad. Fisken märktes och återutsattes varsamt tillbaka!

Vi meddelade danskarna över radion och fick som svar :
”Vi har inte tid, vi drillar också flundra”.

Genast blev vi nyfikna och åkte bort till dem som driftade några hundra meter bort och såg Peter Kirkby med grmyt spöböj på ett jerkspö…!???
I änden av linan hade han en Slim Jim 85 g som satt väl förankrad i en stor flundra! Flundran bjöd på grym fight på de lätta grejerna och när dem säkrade dem med kroken såg vi att vi nu låg under i landskampen.. Flundran mättes till 160 cm och vi märkte också denna flundran innan den återutsattes och vi laddade om!

Ny drift och i första driften suger en fisk i sig min sej igen och i mothugget tar det tvärstopp och en tung fisk sätter fart ut mot djuphålan.. Efter en ganska kort men hård kamp glider en mäktig fisk till vår båtsida och när kveitekroken sitter kan jag inte annat än jubla av lycka!
Nytt årsbästa var ett faktum och flundran mäts till 165 cm! Dagens tredje märkning blir ett faktum och sedan får hon simma hem efter ett gott dopp tillsammans. Vi avslutade med en 84 cms flundra som fick bli matfisk och kan summera ihop dagen som höstens bästa hittills med svensk seger!

Imorgon tar vi nya tag och då är vi tre fiskande båtar igång! Häng med när höstfisket drar igång på allvar!

Erik Axner/ Tony – Nappstraumen

137 cm!

Peter drillar!

Kontrollerat kaos. Peter 2 sätter kveitekroken!

Peter Kirkby med 160 cm flundra!

165 cm!

Magiskt norrsken vid Lofotbruket!