Första höstveckan i Nappstraumen

Då var sista dagen kommen för gästerna i Nappstraumen. Det är med blandade känslor som gästerna packar ihop sina fiskesaker för sista gången. Det fantastiska höstfisket som vi har haft de senaste åren har inte riktigt hittat hit. Samma tid förra året hade vi minus 14 grader och snö och nu ligger vi på sensommarvärme. Men med tanke på att det landades två stora flundror från Nappstraumen under veckan och den allt mer sjunkande temperaturen så känns det som att fisket kan explodera vilken dag som helst! Och man förstår att gästerna gärna hade stannat någon dag till för att få uppleva detta!

Det var blandat resultat mellan båtarna under sista dagen. Men vissa lyckades hitta både storsej och stortorsk ute på Skarvskär. Torsk på 17 kg och sejar runt 10 kg. Det fångades också ett par mindre exemplar av hälleflundror och en av båtarna lyckades lura upp ett femtiotal rödspättor med topp på 2,5kg.

Nu riggar vi om och satsar på att kylan och hälleflundrafisket ska smälla till här i Nappstraumen! Och för de gäster som strax ska besöka den här destinationen så kan vi rekommendera er att köpa fisketacklet ”Halibut Anti Twist Rig” från Westin. Ett tackel som har visat sig vara kanon när du med agn ska fiska efter de stora hälleflundrorna i strömmen eller om du vill ut på kanterna i jakten på stortorsken! Dessa riggar är något vi brukar ha i vår fiskebutik på campen men nu i sluttampen har dom tyvärr tagit slut.

Vi tackar för denna vecka och blickar framåt med förhoppning om ett fenomenalt höstfiske!

Johan Mikkelsen