Flötmetade hälleflundror och årets hittills största spätta från Napp!

Under dagens fiske har vi lämnat Nappstraumen för att pröva lite nya marker.. Ett par båtar gav sig ut mot öppet hav och prövade lyckan efter torsk med toppfiskar på 10-12 kg samt sej på ca 10 kg. Längre in längs kustbandet var det några båtar som prövade på flundra och jag själv testade en ny metod som jag länge kikat på..

Med ett stort flöte, tacklat med en vikt och en sej lyckades jag inom loppet av kort tid kroka tre fiskar, två landades varav den största var 118 cm. En fisk i 120-130 cms klassen tappades också vid båten. Utöver det fick vi även kontakt med två flundror av mindre modell där den ena klev av och den andra var runt måttet.

Pillemetet fortsätter vara grym stabilt och dagens största och härmed också säsongens största tyngde ner vågen till hela 2,6 kg.. Nu lever camprekordet illa till om det forsätter såhär!

Erik Axner – Nappstraumen