Botten som börja skaka och därför älskar man jobbet som guide här i Havöysund!

Då var vi hallväggs in i säsongens näst sista resa för denna säsong och på Campen har vi sportfiskebutiken stjärnås sportfiskebutik på besök. Vi började med riktigt fina förhållanden med svaga vindar och sol. Vi i guiebåten fick en riktigt känsloladdad inledning. När jag satt mig inne hos mina gäster i guidebåten och pratade om vilka mål dom hade denna vecka så var alla överens, Hälleflundra! Roland Andersen hade bara ett mål och det var att hans son Robin som var med uppe i Norge för första gången skulle få en hälleflundra.

Vi beger oss ut på torsdags morgon och efter ett par timmars fiske så smäller det till, Robins spö ställer sig i en grym båge. Jag skriker rätt ut, Robin har hälleflundra på! Linan matar ut meter för meter och man kan riktigt se hur Robin har bestämt sig, den skall upp!

Att det var första gången som Robin fightat hälleflundra kunde man inte tro, han gjorde allt helt perfekt. En som var nervös och riktigt tagen av stundens alvar var hans pappa Roland. Efter en stunds fight och 3 rusningar kunde vi säkra denna underbara fisk och lyfta in den i båten för mättning och fotografering ( vi var tvungna att ta in den i båten för att ta loss jiggen utan att skada den eller oss). När vi sedan återutsätter denna 137cm vackra hälleflundra som simmar piggt iväg slänger Roland sig över mig och ger med en kram så att jag nästan tappar luften,han säger med darrande röst. fan vad jag är glad och så torkar han en tår ur ögat.När han samlat sig så säger han att sist han grät var när Robin föddes! Snacka om glädje!Jag själv sätter mig ner i hytten och häller upp en kopp kaffe och bara ler, fan vad man mår bra som guide när man ser en sådan här glädje! Robin själv blev riktigt tagen av fighten och bara svävade på moln resten av dagen. Vi tappade även en finare fisk och landade en liten på 70 cm denna dag.

I övrigt så kom det upp en hel del fina hälleflundror på campen men ett gäng fick vara med om något riktigt häftigt.När Mathias Bergendal släpper ner jiggen på en grundtopp så känner han ett litet pill och vevar upp några meter för att släppa igen. Fan nu sitter jag i botten. Men plötsligt känner han hur botten börjar rycka tillbaks i form av tunga gungningar. Nu Fattar Mathias att han inte sitter i botten utan en jätteflundra. Tyvärr så efter en lång rusning stiger denna madam av jiggen. Jag pratade precis med Mathias båt och dom hade ett riktigt bra torskfiske med torsk upp till 20 kg. Hur det går för övriga båtar vet jag inte då jag har tagit en dag fritt och våran extra guide Tomas Szalai kör guidebåten. Ikväll väntas kungskrabb buffé och imorgon planerar jag en långtur.

Ulf ”Oxen” Hugsén, Jörgen ”Grodan” Sanden , Tomas Szalai

137 cm C&R till Robin