Helt Crazy fiske med Crazy Daisy i HAvöysund!

Föra veckan fick man verkligen fundera till vart man skulle åka då hårda vindar och osäkra väderprognoser gjorde det jobbigt att förutse vart man skulle fiska.När vinden vände och lufttrycket ökade så ökade verkligen aktiviteten på fiskarna med. Det hela började lite trögt men efter hand så lossnade det ordentligt.

Vi i Guidebåten fick uppleva ett riktigt sjukt höst fiske när vi landade 16 hälleflundror på en dag och bara 2 under 80 cm med topp på 159 cm. Det small både till höger och vänster.När Jens skulle ta en kaffe paus och hans far kjell skulle slå en drill så satte dem spöna i spöhållaren och rätt som det är smäller det i båda spöna nästan samtidigt, och fighten var igång. Denna gången vann båda hälleflundrorna. Det var som sagt ett helt sjukt fiske. en annan båt följde med oss och även dem hade ett fantastiskt fiske och landade 10 hälleflundror och tappade ännu flera!

När vi kom hem på kvällen så får jag höra om ett flertal ”efterföljare” som gått efter deras torskar och sejar. Ett gäng fick vara med om något så sjukt att man knappt tror det är sant. Dom fiskade med död sej och rätt som det är ser dom bara en stor ”ryamatta” resa sig under sejen, givetvis var det ingen matta utan en jätte hälleflundra som suger in sejen 3 gånger men spottar ut den direkt igen. Den fjärde gången suger han in den ordentligt men precis när Danne skall sätta mothugget spottar han ut den igen. Denna gången simmade han lugnt ner i djupet igen. Snacka om att reta en sportfiskare!

Idag kom sportfiskebutiken Stjärnås Sportfiske upp och nu laddar ett trevligt gäng upp för morgondagen.

Ulf ”Oxen” Hugsén, Jörgen ”Grodan” Sanden

Lars som tittar på sin 144cm kärlek

Tack för besöket och den fina fighten!