Flashback från Mars på Vaeröy!

Under senvintern vandrar skreien ner från Barents hav och samlar sig kring Nordnorges kust för att leka och skapar otroliga stim. Detta fenomen upplever man endast under denna perioden men idag började jag undra ifall det inte var mars igen och dags för skreitorsk..

Med 70 meter höga stim av torsk i 10-15 kgs klassen med toppfisken på 19 kg upplevde vi idag ett torskfiske som jag sällan skådat. Det var praktiskt taget omöjligt att nå botten stundtals och dem högg som tokar! Bland dessa lirkade vi även upp en hälleflundra på strax över metern och två mindre under måttet som märktes och återutsattes samt några sejar upp till ca 15 kg i min båt! Crazy daisy i olika färger och Slim Jim hade det tufft på havet idag kan man säga!Våra hyrspön utrustade med Talica 10 fick jobba tungt idag! Tur att Talicorna är utrustade med så grymma bromsar som går silkesmjukt även vid tung belastning!

De andra gästerna knep några mindre flundror, sejar upp till 15-16 kg samt mycket torsk dem också. Toppfisken där låg på 23,8 kg för Tobias från Tyskland!

Erik Axner/ Jens Hansson – Vaeröy

Gott med tunggung!

Första sejen.. 10+ ! :)

En av många schyssta torskar!

19 kg!

15 +

Nu är det TUNGT! Grymma spön och grymma rullar till uthyrning som pallar fisket här!

102 cm på